Vloerentrends voor 2023? Elkwood vloeren heeft het voor u uitgezocht!

Een vloer verander je natuurlijk niet jaarlijks. Daardoor wisselen de trends op dat gebied ook niet razend snel. Eerder zie je vaak wat kleine verschuivingen in bijvoorbeeld formaten of kleuren van vloeren. Dus veel van wat u in 2022 zag ziet u in 2023 ook weer terug maar dan is er soms net even een andere draai aan gegeven. Wij nemen u graag mee in de vloerentrends voor 2023!

Vloerentrends in houten vloeren

Ook dit jaar staat hout wederom met stip op nummer één! Het blijft natuurlijk een natuurproduct dat een hoop sfeer en comfort mee geeft aan uw interieur. Eiken houten duoplank vloeren en dan met name de onbehandelde look blijft favoriet. Het heeft tenslotte ook een prachtige uitstraling, past in elke woonstijl en is tijdloos. Daarnaast raak je er ook niet snel op uitgekeken. Mocht dit wel het geval zijn dan is er nog van alles mogelijk om de vloer een andere look te geven door de vloer bijvoorbeeld op te schuren en een andere kleur te geven.

Nu we het over kleuren hebben zie je daar wel een verandering in ontstaan. De onbehandelde look blijft populair maar waar je in 2022 ook wel wat koelere grijstinten zag zie je in 2023 vooral de warme kleuren terugkomen. Er wordt weer meer voor een warme eiken kleur of een donkerbruine vloer gekozen. Een grijze vloer zul je dus niet zo snel meer zien.

Visgraat vloeren

Qua patronen verandert er ook niet heel veel. Visgraat blijft ook in 2023 weer erg populair. Al zien we wel een klein verschil in de stijl ervan. Zo maakt de spaghetti (dunne lange latten) visgraat vloer een opmars. Daarnaast verliest ook de walvisgraat vloer niet aan populariteit. Deze blijft ook in 2023 erg geliefd.

Visgraat vloeren blijven eigenlijk in alle vloersoorten wel populair. Je treft ze in ons laminaat, PVC en houten vloeren assortiment. Niet voor niks zijn wij de visgraat specialist van Noord Nederland!

Ook qua kleur blijft in 2023 voor visgraat alles mogelijk maar wel net als bij de rechte planken met een kleine voorkeur naar de onbehandelde look en de warme en donkere tinten.

Hongaarse punt vloeren

Naast het prachtige visgraatmotief wordt de Hongaarse punt ook steeds populairder. Deze trend zagen we in 2022 al op gang komen en zet in 2023 echt door. Steeds meer merken breiden hun assortiment uit met een Hongaars punt variant.

De Hongaarse punt zag je vroeger vooral in grote staatshuizen en paleizen. De chique uitstraling van toen heeft deze vloer nog elke dag en hij is net wat strakker en rustiger dan de visgraat vloer. Dit dessin is stijlvol en tijdloos en is daardoor in veel interieurstijlen toepasbaar.

Vloerentrends in PVC vloeren

Ook op het gebied van PVC verandert er niet heel veel. Wel gaan de ontwikkelingen op het gebied van PVC vloeren razendsnel. De materialen worden van steeds betere kwaliteit en het wordt steeds duurzamer geproduceerd. Daarnaast is de keuzemogelijkheid eindeloos en is er echt voor ieder wat wils.

Wel zien we doordat een gietvloer zoveel onderhoud nodig heeft dat mensen nu iets vergelijkbaars binnen de PVC zoeken. PVC is immers onderhoudsvriendelijk! Dit zorgt ervoor dat we binnen de PVC collecties steeds meer strakke naadloze en betonlook PVC vloeren terugzien. Maar daarnaast zijn de visgraat en de rechte planken ook nog steeds erg populair.

Shop de vloerentrends voor 2023 hier!

keyboard_arrow_up