Hongaarse punt vloeren

Vloeren. Je hebt ze in alle soorten en maten en ze kunnen in verschillende patronen gelegd worden. Iedereen kent de nu zo populaire visgraat vloer wel. Als u zich een beetje in vloeren en patroon vloeren hebt verdiept, bent u vast ook wel het zusje van de visgraat vloer, “de Hongaarse punt” tegen gekomen.

Waarom het nu precies Hongaarse punt heet is niet helemaal duidelijk. De oudste bekende Hongaarse punt vloer ligt namelijk helemaal niet in Hongarije maar in Italië en dateert uit 1539. Ook in Frankrijk is deze vloer in de 16e eeuw erg populair. Daar krijgt het de naam Chevron of Batons rompus. Batons rompus betekend overigens ‘gebroken stokjes’.

Maar wat is nu precies een Hongaarse punt vloer? Deze patroon vloer is een vloer die bestaat uit kleine plankjes die in een punt gelegd worden. Het lijkt dus ontzettend veel op een visgraat vloer maar is net even anders.

Passend bij verschillende interieurstijlen

En net als bij een visgraat vloer is dit type vloer ook een vloer die prima gedijt in verschillende interieurstijlen. Hij kan immers geheel naar smaak bewerkt en afwerkt worden. Zo heeft u keus uit verschillende houtsoorten. Zoals bijvoorbeeld Wenge of eiken. En ook qua kleur is eigenlijk alles mogelijk. Dus of u nu een klassiek, strak of robuust interieur heeft dit type vloer past er in thuis!

In onze showroom zijn verschillende Hongaarse punt vloeren op grote stalen te bewonderen. Op deze manier krijgt u een goed beeld van hoe zo’n vloer er nu eigenlijk uit ziet. Daarnaast is die betreffende vloer in alle soorten en maten te maken. Zo krijgt u een vloer geheel naar smaak gemaakt.

Leggen

Wat het leggen betreft. Dat is wel een beetje specialistisch. Omdat het zo’n uniek patroon heeft, is het een lastige vloer om zelf te leggen. Het is een precieze klus waar echt ambachtelijk vakmanschap bij komt kijken. Vaak worden deze vloeren vernageld en verlijmd op een houten ondervloer. Dus dat is echt een klus voor de parketteur van Elkwood. Wij helpen u graag!

Hongaarse punt vloer in combinatie met vloerverwarming

Ook deze patroon vloeren zijn net als de visgraat vloeren en andere houten vloeren prima te combineren met vloerverwarming. Wilt u hier meer over weten bekijk dan ook eens onze pagina over Houten vloeren en vloerverwarming.

Hongaarse punt PVC vloeren

We bespreken hier nu hoofdzakelijk de optie voor een houten Hongaarse punt vloer. Maar ook binnen onze PVC collecties zijn deze patroon vloeren momenteel een grote trend. Er komen steeds meer merken met verschillende kleuren van dit type patroon vloer.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs in onze showroom aan de Icarus 17 in Heerenveen.

keyboard_arrow_up