Geluiddempende vloeren

Steeds vaker worden er hout- en kunststofvloeren in appartementen gelegd. Om overlast te voorkomen is het belangrijk om te zorgen voor een goede geluidsdemping. Dat kan met onze geluiddempende vloeren. De contactgeluid reducerende eigenschappen van onze producten zijn getest bij onafhankelijke internationaal erkende en geaccrediteerde instanties zoals TNO. Ze voldoen aan de strenge norm NEN-BS-EN-ISO 140-8 / 717-2 (NPR 5079 en BRL 2003). Daarbij is de ondervloer getest onder belasting van 23 kg/m2 met volledig gelegde vloerbedekking. Deze manier van testen is bovendien erg belangrijk. Veel soorten ondervloeren reageren namelijk anders wanneer deze “belast” getest werden. Onze producten halen zeer goede resultaten!

Geluiddempende vloeren? Een ondervloer zelf reduceert geen 10 Db

Bij een 10 dB geluidsreductie gaat het om het verschil tussen een kale betonvloer en een vloer die belegd is met een ondervloer en vloerbedekking. Een ondervloer zelf reduceert dus geen 10 dB! Het gaat daarbij altijd om een combinatie van de ondervloer met vloerbedekking. Dezelfde ondervloer samen met een andere vloerbedekking hoeft niet ook 10 dB te verbeteren. De meeste ondervloeren in de handel zijn bijvoorbeeld alleen getest met laminaat. Dit zegt dan ook niets over hoeveel deze ondervloer reduceert samen met parket of planken!

Maar als je graag een houten vloer / parket wilt in een appartement is dat zeker mogelijk. Zelfs in combinatie met vloerverwarming. Zie onderstaande filmpje.

 

Tussenvloer met TNO-rapport

Elkwood levert bij alle geluid reducerende tussenvloeren een door TNO gemaakte samenvatting. Hierin staan de onderzoeksresultaten van de combinatie van producten (tussenvloer en boven vloer). Zo kunt u besluiten of de combinatie van uw keuze voldoet aan de vereiste geluidswerendheid. Het is belangrijk te kiezen voor een geluidsdempende tussenvloer die getest is volgens de Nederlandse normen. Een buitenlands testrapport zal meestal een hogere geluidsreductie garanderen. Maar dit is in Nederland niet rechtsgeldig.

Elkwood vloeren helpt u graag bij de aanschaf van een geluiddempende vloer. Laat u daarom adviseren over de mogelijkheden. Kom langs in onze showroom in Heerenveen.

keyboard_arrow_up