Houten vloeren en vloerverwarming

Houten vloeren en vloerverwarming worden steeds vaker met elkaar in contact gebracht. Dit is niet bijzonder. Steeds meer huizen hebben namelijk vloerverwarming. Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig zelfs standaard opgeleverd met vloerverwarming en ook in renovaties van woningen kiest men steeds vaker voor vloerverwarming. Vloerverwarming verbruikt tenslotte minder energie dan traditionele verwarming en is daarmee een duurzaam alternatief. De combinatie vloerverwarming en een houten vloer zorgt voor een aangename vloer met een warme en natuurlijke uitstraling.

Wat veel mensen niet weten is dat houten vloeren heel goed samen gaan met vloerverwarming want ook houten vloeren zijn comfortabel en duurzaam. Houten vloeren houden warmte namelijk langer vast dan andere materialen doen. Kiest u daarnaast ook nog voor hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen dan kiest u voor een milieuvriendelijk product zonder schadelijke stoffen. Dat komt ten goede voor een gezond leefklimaat in huis!

Om u te laten genieten van een houten vloer op vloerverwarming is het zaak voor Elkwood om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. De voor- en nadelen moet men goed afwegen.

Rechtstreeks verlijmen is bij houten vloer en vloerverwarming belangrijk

Voor plaatsen op vloerverwarming zijn rechtstreeks gelijmde parketvloeren zoals mozaïek, Tilja, tapis, bourgogne en ambachtelijke vloeren het meest geschikt. Deze parketvloeren hebben de laagste isolatiewaarden. Met andere woorden: ze geven de warmte het beste door.

Er zijn testrapporten met de isolatiewaardes beschikbaar voor alle producten die Elkwood heeft voor het leggen op vloerverwarming. Met deze waardes kan uw verwarmingsspecialist berekenen of het vloerverwarmingssysteem voldoende kracht heeft om de woning goed te verwarmen.

Een watertemperatuur van 40 graden moet voldoende zijn voor het bereiken van een aangename binnentemperatuur. Elkwood neemt in de meeste gevallen contact met uw installateur op om de werkwijzen op elkaar af te stemmen.

Opstartprotocol bij vloerverwarming

Wanneer gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming samen met een houten- of kunststofvloer krijgt u van ons een uitvoerings- en opstartprotocol. Wanneer dit protocol wordt opgevolgd zult u veel plezier van uw vloer hebben.

Laat u niet afschrikken

Ondanks dat Elkwood Vloeren al meer dan 25 jaar probleemloos houten- of PVC-vloeren legt op deklagen met vloerverwarming zult u in uw zoektocht naar een geschikte vloer nog steeds collega ondernemers tegenkomen die het u afraden om te kiezen voor een houten vloer op vloerverwarming.

Vaak komt dit advies door te weinig kennis van zaken. Ook kan het zijn dat ze niet de juiste producten in het assortiment hebben. Daardoor kunnen ze niet goed advies geven. Laat u hierdoor niet afschrikken!

Voor uw houten vloer op vloerverwarming gelden geen beperkende garantievoorwaarden mits ons vloerverwarmingsprotocol op de juiste manier wordt opgevolgd.

Meer informatie over houten vloeren op vloerverwarming leest u op de website van vloerverwarming en parket.
Daarnaast treft u hier een brochure met meer informatie over houten vloeren op vloerverwarming.

Houten vloeren en vloerverwarming

Heeft u nog geen vloerverwarming maar wenst u dat wel?

Heeft u nog geen vloerverwarming maar wilt u dat wel graag? Wij helpen u graag! Elkwood begeleid het hele project van A tot Z. Onze opgeleide vakmensen verzorgen de totale installatie van de vloerverwarming tot het leggen van de gewenste vloer. Of u nu een houten vloer PVC vloer of laminaatvloer wilt, u wens is onze opdracht!

Geïnteresseerd in vloerverwarming? Neem contact met ons op via 0513 22 6015 of kom langs in onze showroom. Dan bespreken we samen met u de mogelijkheden passend bij uw situatie.

keyboard_arrow_up