Kährs vloeren

In 1857 werd Kährs opgericht door Johan Kährs. Kährs is een echt traditioneel Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking en verdeling van hout tot hoogwaardige producten voor het inrichten van je huis. Met het patent uit 1937 voor de zogenaamde lamelplaat (de voorloper van het lamelparket) en het begin van de productie van parket in 1941, is Kährs de uitvinder van kant-en-klaar parket. Kährs is de grootste parketfabrikant van Europa. Het parket van Kährs wordt dan ook wereldwijd verhandeld.

Kährs is continue bezig met kwaliteit en innovatie. Ze hebben zelfs een eigen  test,- en ontwikkelingscentrum. Als Leidende parketfabrikant van Europa concentreren ze zich op dat wat ze kunnen en dat wat de consumenten willen. “Het beste parket gemaakt van echt hout”!

Kährs heeft, als eerste bedrijf, een lijmvrije verbinding op de markt gebracht voor parketdelen – de geniale Woodloc – verbinding.

Kährs werkt alleen met hout uit goed beheerde bossen. De houtsoorten waarmee ze werken komen voornamelijk uit Amerikaanse en Europese landen. De bossen worden goed verzorgd zodat de toekomstige generaties er ook van kunnen profiteren. In de Europese bossen is het zelfs zo dat de bossen alleen maar groeien door de parket productie. Daar worden namelijk voor elke omgezaagde boom 5 nieuwe bomen terug geplant.

Daarnaast wordt er in de fabriek in Nybro in Zweden ook geen hout verspild. Het hout dat niet geschikt is voor parket wordt namelijk als biobrandstof verwerkt. Zo draait de eigen verwarming van de fabriek daarop en dat wat dan nog over is gaat naar het plaatselijke energiebedrijf. Op deze manier kunnen 45000 mensen genieten van de warmte van gerecycled hout!

Kährs vloeren hebben de Nordic Swan Eco certificering

Alle producten van Kährs dragen het Nordic Swan zegel. De Nordic Swan certificering is door de Scandinavische landen opgesteld en komen overeen met de specificatie van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (Doelstelling 12 van de UN SDG Agenda 2030).

De producten van Kährs zijn gemaakt van natuurlijke materialen, ze zijn emissiearm, CO2-neutraal en zorgen voor een goed klimaat in huis en in de omgeving.

Nieuwsgierig geworden naar onze collectie Kährs vloeren? Bekijk ze online in onze webshop: www.elkwoodwebshop.nl of kom langs in onze showroom Icarus 17 in Heerenveen

Kährs vloeren – Natuurlijk mooi – Technisch superieur

Kährs vloeren
keyboard_arrow_up