Ambachtelijke visgraat vloeren

Onlangs hebben wij aan ons prachtige assortiment visgraat vloeren een nieuwe collectie mogen toevoegen. Benieuwd?
U bent van harte welkom in onze showroom aan de Icarus 17 in Heerenveen! Samen met u bespreken wij de opties en tonen wij u onze prachtige visgraat vloeren met daarbij een passend advies. Tot ziens in Heerenveen!

Visgraat vloeren zijn helemaal terug van weggeweest. Deze mooie ambachtelijke traditionele patroonvloeren legt men al eeuwen.

Elkwood vloeren is gespecialiseerd in ambachtelijke visgraat vloeren. Wij kunnen het dan ook in elke gewenste uitstraling leveren. Zo is het verkrijgbaar in wel 40 verschillende houtsoorten en kunnen we het daarnaast afwerken met olie voor een matte uitstraling of lak voor een glanzend resultaat. De betreffende afwerking kan in kleur of transparant. Daarnaast zijn er ook nog allerlei bewerkingen mogelijk zoals branden, borstelen, roken, bezagen, beitsen of schuren om de vloer precies naar uw wens te maken. Ook zijn de latjes verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. Op die manier is het een vloer op maat en voor ieder wat wils!

 

Wilt u meer van dit soort prachtige visgraat vloeren bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom aan de Icarus 17 in Heerenveen. Wij tonen u graag onze gehele collectie visgraat vloeren voorzien van een passend advies! De koffie staat klaar…

 

Visgraat vloeren leggenVisgraat vloeren

Visgraat vloeren zijn geen vloeren die door de doe-het-zelver te leggen zijn. De vloer moeten we in de woning schuren, voegen en afwerken. Dit is werk voor de vakman van Elkwood. Bij deze legmethode leggen we de latjes in een visgraat patroon “koud” tegen elkaar aan en aan de onderkant verlijmen we het volledig. De tussenvloer verlijmen we op zijn beurt op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Komt de visgraat vloer op een houten ondergrond te liggen dan schroeven we de tussenvloer aan de bestaande houten vloer. Bij beide opties ontstaat er op deze manier een zware constructie met als groot voordeel dat de vloer ontzettend “stil” is. Doordat de houten latjes geen veer-en-groef verbinding hebben kunnen ze strak gelegd worden in bijvoorbeeld deurposten of tegen een tegelvloer in een ander vertrek. Bij een prefab patroonvloer is er als randafwerking altijd een afwerklijst of muurplint nodig.

Hoe de visgraatvloer er uiteindelijk uit komt te zien is afhankelijk van de houtsoort, afwerking, behandeling, lengte en breedte. Bij Elkwood Vloeren gebruiken we alleen hout van de beste kwaliteit voor een perfect resultaat. Hierdoor kun je de vloer meerdere keren schuren zodat er een levensduur van wel 100 jaar behaald kan worden.

 

 

Visgraat vloer op vloerverwarming

Door de geringe opbouwhoogte van onze visgraat vloeren zijn deze prima te combineren met vloerverwarming of vloerkoeling. Door de massieve verlijming op de zandcementen deklaag, waardoor er geen luchtlaag ontstaat, en het gebruik van eiken mozaïek in plaats van spaanplaat als tussenvloer zal er weinig rendementsverlies optreden. Overigens zijn niet alle houtsoorten geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. Laat u hierin vrijblijvend door ons voorlichten.

 

Visgraat in een appartement

Een prachtige visgraatvloer in uw appartement. Tot enkele jaren geleden was dit door geluidsoverdracht van de vloer naar de omliggende appartementen niet mogelijk. Tegenwoordig is er bij nieuw te bouwen appartementen veelal gebruik gemaakt van een zwevende zand cementen deklaag. Hierdoor zijn er geen geluiddempende constructies meer nodig en kunnen we de vloer rechtstreeks verlijmen. Bij oudere appartementen kunnen we een speciale zwevende ondervloer constructie maken waardoor we toch een ambachtelijke visgraatvloer kunnen leggen zonder overlast te veroorzaken bij uw buren.

Meer visgraat vloeren kunt u bekijken in onze showroom in Heerenveen aan de Icarus 17 of in onze webshop

keyboard_arrow_up