Akoestische wandpanelen

Wandbekleding in houtlook is momenteel weer helemaal terug van weggeweest! Daarom bieden wij nu een mooie collectie akoestische wandpanelen. Of je er nou een hele wand, een plafond of alleen een accentmuurtje mee bekleed, het geeft een stijlvolle uitstraling aan iedere ruimte. Plaats ze horizontaal, diagonaal of verticaal voor net even een andere look! Daarnaast zijn ze ook nog in verschillende kleuren leverbaar.

De panelen hebben standaard maten, maar ze zijn heel gemakkelijk op maat te maken. De planken kunnen worden afgekort met een zaag en het vilt met een mes.

Wandpanelen met geluiddempende werking

Naast het feit dat onze wandpanelen er heel mooi uit zien, zijn ze ook nog eens heel functioneel en komen ze uw gezondheid ten goede. Een slechte akoestiek veroorzaakt namelijk stress. Er is immers niets vervelender dan veel lawaai om je heen of communiceren in een ruimte met een slechte akoestiek waardoor het galmt en echoot. Deze galm en echo ontstaan doordat de geluidsgolven weerkaatsen op harde materialen zoals  ramen en stenen of betonnen muren. Waarschijnlijk doet u al van alles om het geluid te dempen door middel van tapijten of gordijnen. Maar soms is dit niet voldoende. Dan bieden onze akoestische panelen misschien uitkomst voor u!

Het akoestische vilt achter de houten latten werkt namelijk geluiddempend. Het absorbeert als het ware het geluid, waardoor de nagalm verdwijnt doordat de geluidsgolven niet meer terugkaatsen de ruimte in. Ook de ruimte tussen de latjes van de akoestische wandpanelen dragen hieraan bij. Als u daarbij ook nog minerale wol achter de panelen plaatst is het effect nog groter en zijn ze zelfs klasse A! Voor een optimaal resultaat wordt er aangeraden om de ruimte voor 20% van het wandoppervlakte te bekleden met akoestische wandpanelen.Kortom onze wandpanelen zijn dus decoratief en functioneel in één!

Makkelijk te plaatsen

In principe zijn deze kant en klare panelen eenvoudig door iedere doe-het-zelver op maat te maken en te monteren. Wij adviseren de Akoestische wandpanelen te monteren met een high tack montagelijm in de kleur zwart. Dit is een montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht en deze maakt geen vlekken.

Benieuwd naar onze collectie akoestische wandpanelen? Kom ze bewonderen in onze showroom aan de Icarus 17 in Heerenveen of bekijk ze in onze webshop.

keyboard_arrow_up