Planken vloeren

Elkwood Vloeren is uw leverancier voor massieve eiken planken vloeren. Het eiken dat wij zelf importeren is afkomstig uit het bosgebied van Spacva in Kroatië en Srem in Servië. Dit eikenhout wordt ook wel Slavonisch eiken genoemd. Door de goede klimaatomstandigheden in deze regio, zoals de hoeveelheid wind, de grondwaterstand, de gunstige ligging boven de zeespiegel en de samenstelling van de grond groeien de bomen langzaam en gelijkmatig. Daardoor ontstaat eiken van de beste kwaliteit. Dit eiken heeft een fraaie structuur en tekening, karakteristieke glanzende “spiegels”, rechte draad en nerf en een egale tint met een warme uitstraling. Daarnaast is dit duurzame hout gemakkelijk te bewerken en kan beter tegen werking en wisselende luchtvochtigheid. Ook is de samenstelling van het hout in hoge mate slijtage bestendig. Elkwood Vloeren levert eiken planken vloeren in breedtes tot 26 cm en lengtes tot wel 350 cm.

Nostalgisch uiterlijk

Door hun robuuste uiterlijk zijn planken vloeren bij veel mensen erg geliefd. Ze doen met hun nostalgisch uiterlijk de tijden van weleer herleven. U dient er wel rekening mee te houden dat door de massieve en brede opbouw en een schommeling in de relatieve luchtvochtigheid, de vloerdelen spanning opbouwen. Hierdoor kunnen er krimpnaden in uw vloer ontstaan.

Wanneer de vloerdelen vastgemaakt worden aan de ondervloer constructie treden deze verschijnselen minder snel op. Dit kan gedaan worden door middel van het verlijmen en blind vernagelen van de planken op een vezelplaat tussenvloer. Maar ondanks deze massieve verlijming blijft uw planken vloer altijd werken. Uitgewerkt hout bestaat nog steeds niet! Een zeer goed alternatief voor een planken vloer is een Tiljavloer of Duoplankvloer.

Planken vloeren in diverse houtsoorten

Elkwood is niet alleen voor het mooiste eiken uw leverancier. Ook houtsoorten zoals Jatoba, Zebrano, Sucupira, Merbau, Afzelia, Noten, Ipé, Wengé, Maple, Essen, Kastanje en Teak behoren tot ons assortiment.

Bekijk onze houten vloeren hier.

keyboard_arrow_up