Tilja en Duoplank vloeren

Detail duoplank Tilja vloerenHout is zonder twijfel één van de allermooiste natuurproducten. Elke plank is uniek. Kenmerk van dit natuurproduct is dat het reageert op het klimaat. Het kan dus uitzetten of krimpen. Dat geldt echter nauwelijks voor de unieke Tilja en Duoplank vloeren. Dankzij de ingenieuze gelaagdheid is een Tilja en Duoplanken vloer nagenoeg niet onderhevig aan veranderingen in de omgeving. Een Tilja en Duoplank vloer blijft zoals hij gelegd is en werkt nauwelijks. Zo zorgeloos kan uw nieuwe houten vloer dus zijn.

Een Tilja of Duoplanken vloer is een uiterst gebruiksvriendelijke vloer. U kunt er bovendien voor kiezen om de vloer te laten leggen door Elkwood Vloeren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om dit zelf te doen. Doordat we geen gebruik maken van ontsierende spijkers treedt er geen kleurverschil op door gestopte spijkergaatjes. Voor uw gemak werken wij, afhankelijk van de mogelijkheden, op uw verzoek de vloerdelen af in onze werkplaats. Daardoor is de vloer na plaatsing direct beloopbaar!

 

Europees eiken duoplank vloeren van Nederlandse kwaliteit

Al onze Europees eiken duoplanken worden als halffabricaat geproduceerd in Nederland. Dit heeft als groot voordeel ten opzichte van eiken duoplanken uit bijvoorbeeld China, Polen of Rusland dat het eiken “gewend” is aan de hier heersende relatieve luchtvochtigheid en daardoor weinig tot geen werking zal vertonen. De multiplex onderlaag bestaat uit maximaal 12 lagen kruislings verlijmd berken. Hoe meer lagen hoe stabieler uw vloer! Het gehele productieproces begeleiden wij intensief waardoor we met een gerust hart maar liefst 20 jaar garantie op onze duoplanken kunnen geven! In tegenstelling tot andere aanbieders is onze duoplank vloer altijd voorzien van een veer-en-groef verbinding rondom. De lengte is nagenoeg altijd 240 cm. Door deze maatvoering ontstaat er een rustig en ruimtelijk beeld en vertoont uw vloer weinig kopse kanten.

Leverbaar tot maar liefst 40 cm

Elkwood Vloeren kan zijn Tilja en Duoplank vloeren leveren tot en met een breedte van 40 cm in de brede delen en 18 cm in de duoplank visgraatvloeren. U kunt vanzelfsprekend kiezen uit de verschillende houtsoorten en de manier van afwerken; onbehandeld, gestopt en geschuurd, geïmpregneerd, gelakt, (kleur)geolied, gerookt, gebeitst, geborsteld. Standaard is uw vloer voorzien van een vellingkant langs de zijkant van de delen. Uw Tiljavloer en Duoplank vloer kan, voor een robuuster uiterlijk, prachtig verouderd worden. De toplaag kan geleverd worden in diverse houtsoorten en is 3, 4 of 5 mm dik. Deze toplaag is massief, dus gemaakt van één geheel en niet opgebouwd uit meerdere stukken hout. Dat betekent een hoge kwaliteit en langere levensduur.

Tilja vloeren en vloerverwarming

Het Tilja meerlaags vloersysteem kan uitstekend worden toegepast in een situatie waarbij vloerverwarming als hoofdverwarming fungeert. Ook in combinatie met een warmtepomp! Om voldoende rendement te verkrijgen van uw vloerverwarming, dienen de vloerdelen rechtstreeks verlijmd te worden op de ondervloer. Een Tilja vloer geeft bij deze legwijze een warmte weerstand van 0,097 W/m²/K voor de Tiljavloer met een massieve bovenlaag van 4 mm. en een warmte weerstand van 0,087 W/m²/K voor de Tiljavloer met een massieve bovenlaag van 3 mm . Met deze waarde kan uw verwarmingsinstallateur exact berekenen of uw systeem daadwerkelijk voldoende capaciteit heeft om uw woning naar behoren te verwarmen. Overigens neemt Elkwood Vloeren in de meeste gevallen contact op met uw installateur om de werkwijzen op elkaar af te stemmen. Belangrijk om te weten is dat niet iedere houten toplaag geschikt is voor vloerverwarming toepassingen. Laat u door ons voorlichten over de mogelijkheden.

Duoplank vloeren niet altijd geschikt voor vloerverwarming

Niet alle Duoplanken die in Nederland worden aangeboden kunnen worden verlijmd op een deklaag met vloerverwarming. Door het gebruik van populierenhout als achterlagen, een technisch gezien mindere kwaliteit multiplex, en een niet geperste maar warme verlijming van het hardhout op het multiplex is dit type duoplank niet geschikt voor een combinatie met vloerverwarming.

Ruim assortiment duoplanken

In onze zaak aan de Icarus 17 in Heerenveen en via onze webwinkel Elkwood Webshop bieden wij u een zeer ruim en voordelig assortiment duoplanken aan. U kunt zelf een behandeling of bewerking kiezen. Elkwood werkt uitsluitend met A-merken olie en lak. In onze showroom in Heerenveen laten wij ons gehele assortiment duoplanken zien op groot formaat stalen van 60 x 200 cm. Door deze manier van presenteren kunt u op een juiste wijze de selecties en houtsoorten beoordelen.

keyboard_arrow_up