Ambachtelijke tapis vloeren

Tapis vloeren zijn de meest traditionele parketvloeren. Tapis betekent op z’n Frans gezegd tapijt. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke hardhoutsoort, is als laag van 6 à 10 mm dik en maximaal 230 mm breed als een soort “tapijt” op een tussenvloer van eiken mozaïek gelijmd en gespijkerd. Daarom noemen we het ook wel ambachtelijke vloeren

Tapis vloeren kun je meerdere keren schuren. Daardoor ontstaat er een levensduur van tot wel 100 jaar. De latjes liggen “koud” tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer verlijmen we op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer. Bij een houten ondervloer schroeven we de latjes aan de bestaande houten vloer waardoor een zware constructie ontstaat met als groot voordeel dat de vloer ontzettend “stil” is. Doordat de tapisstroken geen veer-en-groef verbinding hebben kunnen we ze strak leggen in bijvoorbeeld deurposten of tegen een tegelvloer in een ander vertrek. Bij een prefab patroonvloer is er als randafwerking altijd een afwerklijst of muurplint nodig.

 

Maatwerk in patronen

Tapis kun je in allerlei patronen leggen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire visgraat vloeren met band en bies, of een Hongaarse- of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Daarom zijn ambachtelijke vloeren ook de keus van de vakman die zijn klanten het beste wil bieden. Elkwood Vloeren is gespecialiseerd in traditioneel tapis – ambachtelijke vloeren en levert uitsluitend massief parket van uitmuntende kwaliteit. Bovendien werkt Elkwood Vloeren met een selectie van de beste houtsoorten voor een perfect resultaat. Tapisvloeren zijn niet geschikt om zelf te leggen. De vloer moeten we in de woning schuren, voegen en afwerken. Dit is werk voor de vakman van Elkwood!

Tapis vloeren en vloerverwarming

Door de geringe opbouwhoogte van onze tapisvloeren zijn deze prima te combineren met vloerverwarming of vloerkoeling. Door de massieve verlijming op de zandcementendeklaag, waardoor er geen luchtlaag ontstaat, en het gebruik van eiken mozaïek in plaats van spaanplaat als tussenvloer zal er weinig rendementsverlies optreden. Overigens zijn niet alle houtsoorten geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. Laat u hierin vrijblijvend door ons voorlichten.

Tapis in een appartement

Een prachtige tapisvloer in uw appartement. Tot enkele jaren geleden was dit door geluidsoverdracht van de vloer naar de omliggende appartementen niet mogelijk. Tegenwoordig is bij nieuw te bouwen appartementen veelal gebruik gemaakt van een zwevende zandcementendeklaag. Hierdoor zijn er geen geluiddempende constructies meer nodig en kunnen we de vloer rechtstreeks verlijmen. Bij oudere appartementen kunnen we een speciale zwevende ondervloer constructie maken waardoor er toch een ambachtelijke tapisvloer gelegd kan worden zonder overlast te veroorzaken bij uw buren.

Benieuwd naar al onze houten vloeren? Kijk dan ook even hier!

keyboard_arrow_up