Mozaïekvloeren

Hoogwaardige en slijtvaste mozaïekvloeren zijn een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar daarnaast is het ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. Mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die men verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit acht -haaks op elkaar staande- blokjes en deze blokjes bestaan uit zes of zeven houten parketdeeltjes ook wel ‘friezen’ genoemd. De afmeting van een mozaïekmatje is meestal 32 x 64 cm.

 

 

Massieve verlijming

De massieve mozaïekmatjes worden rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren brengt men eerst een multiplex onderlaag aan voordat het mozaïek kan worden verlijmd. Na het verlijmen van het mozaïek schuurt en voegt men enkele malen de vloer met een voegenkit en houtstof. Hierna werkt men de parketvloer af met een impregneerolie of laklaag naar keuze.

Mozaïekvloeren in verschillende patronen

Mozaïekparket was tientallen jaren herkenbaar aan haaks verlijmde blokjes. De laatste jaren biedt men mozaïek echter ook in andere patronen aan. Voorbeelden hiervan zijn minivisgraat, halfsteens mozaïek, Engels verband en parallel mozaïek. Meer keuze dus en altijd een vloer die bij u past. Speciaal is het hoogkant mozaïek. Hierbij verlijmd men de massieve deeltjes juist op hun kant. Hierdoor ontstaat een slijtvaste laag van 22 mm dik! Deze variant is prima geschikt voor zwaar belopen vloeren, maar architecten passen de hoog kant mozaïek ook steeds vaker toe in woonruimtes. In onze zaak vindt u een uitgebreide collectie mozaïekvloeren in diverse patronen. Maar ook voor andere typen vloeren kunt u bij ons terecht. Ons aanbod kunt u bekijken op onze webshop.

Wenst u meer informatie over dit type vloeren of wilt een een vrijblijvend gesprek? Kom  langs in onze showroom aan de Icarus 17 in Heerenven! Samen met u bespreken we uw mogelijkheden!

keyboard_arrow_up