Lamelparket

Lamelparket is een geprefabriceerde parketvloer die is opgebouwd uit drie lagen. Het gaat dan om een toplaag van ongeveer 4 mm hardhout met de middenlaag die meestal uit vuren strookjes bestaat die op hun beurt weer haaks op de stroken van de toplaag zijn gelijmd. De onderlaag is een contra-laag en deze is meestal van vurenhout. Deze onderlaag is dan weer gelijmd in de lengterichting van de toplaag. Deze drie lagen zijn daarna onder hoge druk tot één geheel samengeperst. Hierna krijgt de lamelvloer een veer en groef of een handig kliksysteem. De hardhouten toplaag werkt men meestal af met een lak of olie. Dankzij deze constructie werkt lamelparket niet of nauwelijks.

Lamelparket geschikt voor appartementen?

De vloer is uitstekend in appartementen te leggen. U dient dan wel een tussenvloer te gebruiken welke voldoet aan de normen die gesteld worden aan de geluidsreductie (minimaal 10 dB).

Lamelvloeren zijn er in zowel stroken als brede delen. De toplaag van een lamelvloer is meestal 4 mm dik maar is ook leverbaar in diktes van 0,6 mm tot 8 mm

 

Elkwood levert lamelvloeren van de volgende merken; Solidfloor, Kährs, Fetim, Meister, LM, Amorim, Terra Antica, MJD, Veno, Bruynzeel en Bauwerk.

 

keyboard_arrow_up