Kurkvloeren helemaal terug van weggeweest!

Kurkvloeren worden gemaakt van de schors van een kurkeik. Het is een groenblijvende boom die uitsluitend groeit in gebieden die aan de Middellandse Zee grenzen zoals bijvoorbeeld Portugal. Portugal is dan ook goed voor ongeveer 50% van de totale kurkproductie. In deze tijd van toenemende zorg voor het milieu blijft de kurkeik de enige boom die zich na elke oogst kan regenereren. Kurk is dan ook een natuurlijk product met daarbij uitzonderlijke en unieke kwaliteiten die niet worden geëvenaard door andere natuurlijke materialen. Een kurkvloer is erg veerkrachtig en hierdoor worden uw rug en knieën op een kurkvloer minder belast. Daarmee is het dus een heel vriendelijk en duurzaam product!

Een grote kurkeik waar de schors van afgehaald word om kurk mee te winnen voor kurkvloerenEenvoudig te installeren

Bij Elkwood Vloeren leveren we een kant-en-klare kurk systeemvloer welke we zwevend op een daarvoor geschikte ondervloer leggen. Deze kurkvloer kan een doe-het-zelver bovendien eenvoudig zelf leggen. Doormiddel van een een click-verbinding aan de zijkanten van de planken klikt de vloer gemakkelijk in elkaar.

Diverse patronen in kurkvloeren mogelijk

Elkwood is A-dealer van het kurkmerk Wicanders. Wicanders heeft met de geheel nieuwe collectie een nieuwe vloerbedekkingsfilosofie ontwikkeld. Ze hebben namelijk het traditionele concept van kurkvloeren drastisch veranderd. Zo heb je nu keus uit patronen van keramiek, steen, hout, leer, textiel en metaal. Daarbij is ook het assortiment in keuze van afmetingen, kleuren en decoratie uitgebreid. Een kurkvloer van Wicanders is bovendien voorzien van een Xtreme WRT lak. Door deze zeer slijtvaste lak is het onderhoud van uw kurkvloer tot een minimum beperkt.

Hieronder treft u een kleine selectie van ons assortiment in Wicanders kurkvloeren.

Kurk en geluidsisolatie

Al vele jaren verkoopt Elkwood Vloeren zijn kurkvloeren in ruimtes die moeten voldoen aan bepaalde normen voor geluidsreductie. Doordat een kurkvloer bestaat uit miljoenen kleine cellen heeft deze een extreem flexibele en dempende samenstelling waardoor, in combinatie met een geschikte tussenvloer, een reductie van Db10 eenvoudig haalbaar is.

Kijk ook eens in onze webwinkel Elkwood Webshop voor scherp geprijsde kurkvloeren!

keyboard_arrow_up