Houten vloeren in Drachten

U bent op zoek naar een mooie houten vloer in Drachten. Wij kunnen u van dienst zijn. Wij verkopen houten vloeren in Drachten in alle soorten en maten. Onze houten vloeren zijn bovendien van goede kwaliteit want wij bieden alleen hout afkomstig van Europese bodem. Het grootste gedeelte van onze houten vloeren in Drachten is eikenhout afkomstig uit Servië of Kroatië.

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatief goede houten vloer voor uw woning in Drachten voor een betaalbare prijs dan is onze Duoplank misschien iets voor u.

Wat is een Duoplank vloer?

Duoplanken bestaan uit twee lagen en zijn standaard gemaakt van 12 mm watervast verlijmd berken multiplex met een massief eiken bovenlaag van 4 mm dik. Door deze kruislings verlijmde opbouw ontstaat er een constructie die nagenoeg niet werkt. Een duoplank van deze kwaliteit is zonder problemen zwevend te leggen maar ook uitermate geschikt om massief te verlijmen op een zandcementen deklaag of een houten ondervloer van plaatmateriaal. Wanneer een duoplank vloer massief verlijmd wordt gelegd ontstaat er een dikkere en zwaardere constructie zonder luchtlaag waardoor er minder een klankbord effect zal ontstaan.

Sorteringen

Wij leveren onze Duoplanken in alle mogelijke lengtes en breedtes en ze zijn verkrijgbaar in verschillende sorteringen met elk hun unieke eigenschappen. Sorteringen die wij bieden zij Europees eiken 1-bis, Europees eiken rustiek A, Europees eiken rustiek B, en Europees eiken rustiek C.

Kiest u voor onze Europees eiken 1-bis dan krijgt u een zeer rustige vloer met weinig kleurverschillen en maar een paar noesten. Ook is spint niet toegestaan in deze sortering. Omdat deze sortering zeer schaars in de boom aanwezig is, kunnen wij er moeilijker aankomen wat het kostbaar maakt.

Kiest u voor onze Europees eiken rustiek A sortering dan krijgt u een rustige vloer met weinig noesten en waarbij natuurlijke kleurverschillen zijn toegestaan. Spint daarentegen komt niet voor in deze sortering. Ook van deze sortering is het hout schaars aanwezig in de boom, waardoor deze sortering kostbaarder is dan bijvoorbeeld een B of C sortering.

Kiest u voor onze Europees eiken rustiek B sortering dan krijgt u een vloer met kleine noesten en waarin in beperkte mate spint aanwezig is. Verder zijn natuurlijke kleurverschillen toegestaan.

Kiest u voor onze Europees eiken rustiek C sortering dan krijgt u een levendige robuuste houten vloer met veel noesten en nerftekeningen. Ook heeft de vloer grote kleurverschillen en is spint onbeperkt toegestaan. Van dit hout is veel aanwezig in een boom wat automatisch maakt dat deze sortering het minst kostbaar is.

Op maat gemaakte houten vloeren in Drachten

Het voordeel van een duoplank vloer is dat wij hem  geheel naar uw smaak kunnen bewerken en afwerken in onze werkplaats. Het is dus een vloer op maat gemaakt. Nagenoeg alles is mogelijk. Uw wens is onze opdracht. Behandelingen die wij uitvoeren om de vloer naar uw wens te creëren zijn bv.: Het simpele schuren of beitsen maar ook roken, borsten, bezagen of branden behoren tot de mogelijkheden. En als finishing touch oliën of lakken wij uw vloer nog geheel naar uw smaak af. U heeft de keuze om dit transparant of in een kleur te doen. Voor ieder wat wils zou je zeggen!

Benieuwd naar ons aanbod? Kom langs in onze showroom in Heerenveen (Icarus 17). Samen met u bespreken we de mogelijkheden voor uw woning in Drachten. Vanuit Drachten rijdt u hier al in +/- 15 minuten heen. Alvast wat inspiratie op doen? Bekijk een gedeelte van ons aanbod in onze webwinkel.

keyboard_arrow_up